Friday, March 11, 2011

CARA NAK TUKAR ANAK PANAH MOUSE KEPADA CURSOR YANG COMEL

Memasang Cursor



1. Pilih la cursor yang diminati kat Totallyfreecursor atau egobox dan pilih cursor.

2. Klik cursor yang disukai dan dapatkan kod. Bila dah dapat, masuk ke ruangan Layout.

3. Klik pada Add Gadget dan pilih add HTML/Javascript

4. Kemudian copy dan paste code cursor yang telah dipilih dalam ruangan add gadget.

5. Preview dulu. Kemudian Save.

6 comments:

Ashraf Salleh said...

mcm mana nak buat yg mcm awak punya tu ? lps baca bg kata2 sakti ?

NazilaNazir✿´¯`- - ->✿ said...

maaf ye dik..lambat sangat reply komen ni..jom tengok entri tutorial terbaru untuk buat nota kaki tu ek...

vanilanahcoklat said...

tq..cursors blog saya dah cantik ..tq akak

Mai Rocky said...

Salam :) nak tnya ya..mcm mna nak buat cursors tulisan nma kita??

Hawa Ali said...

hmm.. still tak clear la dgn pengunaan gadget HTML/JavaScript tu. before kita copy and paste code mouse tu kena tulis apa-2 ke?

Tinta Nashaq said...

Terima kasih ye..saya nyer cursor da cantik banget..gembire sgt.thanks ye

RADIO KARAT


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com

SAPE YANG KOMEN

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails